MASCA TENERIFE

Meet the wild side van Tenerife: Masca. Een adembenemend ruig gebergte in het westelijke puntje, vol weelderige natuur. De moderne tijd ging aan Masca voorbij. Wegen kende ze een lange tijd niet. En nog steeds is ze ongerept en adembenemend mooi. Benieuwd wat je in Masca Tenerife kunt ontdekken? Dit!

Masca is een ‘uitloper’ van de vulkaan. Een indrukwekkende barranco waar je prachtig in kunt wandelen of kunt roadtrippen. Besef even dat Masca tot aan de jaren ’90 geen weg had. Er liep geen weg doorheen. Je kon Masca alleen te voét bereiken. Je vindt hier geen hoogbouw, laagbouw of überhaupt een gebouw. Grapje. Inmiddels kun je in het bergdorpje – middenin de kloof – á la tourist een honingrummetje achterover slaan. Of een colaatje, dat kan ook.

Wat je nog meer in Masca Tenerife kunt doen? Dat ontdek je hieronder op je beeldscherm.

ROADTRIPPEN

 

Maak je klaar voor de tocht van je leven: een roadtrip door Masca Tenerife. Oprecht een uitdaging, want hier wachten eindeloze scherpe haarspeldbochten op je. Echt even serieus checken of je hiervoor in de mood bent, want zelfs de meest geoefende buschauffeurs hebben nog een flinke kluif aan deze bochtige weg naar beneden.

Op deze weg hoef je geen grote drukte te verwachten. Wel een paar toeristenbussen. En dat is heel spannend, als je zelf achter het stuur zit. Is een bus jouw tegenligger? Dan moet jij dus áchteruit de berm in, want ja: het grootste gevaarte wint. En, ja: dat is mij een paar keer overkomen. Maar met wat gegil en gevloek komt dat allemaal goed.

Als we het over bussen hebben, dan heb ik het echt over van die ’kleine’ 12-persoonsbusjes. Een groter gevaarte dan dat gaat niet passen op de kronkelweggetjes van Masca.

Waar je dan heen rijdt?
Er is maar één weg in Masca: de TF436. Ze leidt je de vallei in en trakteert je op adembenemende uitzichten. Stop, fotografeer en vergaap je. In het bergdorpje Masca kun je stoppen voor een lunch en een drankje, een toeristisch snuisterijtje of de start van de wandeling naar beneden (echt serieus heftig). Mijn advies? Lekker doorrijden naar Punta de Teno (vertel hier verderop meer over).

Ook zelf de Masca rijden maar geen toeristenbus willen tegenliggen? Rijd dan in de ochtend de kloof in. De meeste bussen komen later in de middag van de eilandtoer of de vulkaan, en pakken effe die mooie Masca mee.

WANDELEN

 

Wie niet bang is voor verzuurde kuiten en een flinke fysieke uitdaging doet zichzelf absoluut een plezier met een wandeling door de Mascakloof. De wandeling kent een afdaling van 600 meter, in 5 kilometer. Je begint in het bergdorpje Masca en daalt af via rotsen en stenen, langs palmbomen en aloë vera planten, naar beneden – naar Playa de Masca Tenerife. Eenmaal op het strand aan zee, word je opgehaald door een bootje en naar Los Gigantes gebracht. Wel zo lekker, hoef je die berg niet ook nog eens óp te klimmen.

Ik maak er een grapje van, want mij niet bellen voor zo’n helse tocht. Maar als je hier serieus klapperende eierstokken van krijgt, dan geloof ik dat dit echt een magische tocht is voor jou. Houd er rekening mee dat dit een afgelegen gebied is. Geen mobiel bereik, geen horeca (tijdens de wandeling). Neem zelf flink wat water en eten mee en ga het liefst op pad met een gids.

Ben je juist op zoek naar leuke restaurantjes met finger licking good food? Hier vind je 16x waanzinnige restaurants in Tenerife.

MASCA-TENO

 

Zelf noem ik het ‘de achterkant van Masca’, maar officieel heet dit hele gebergte het Teno-massief. Een vulkanisch berggebied met diepe kloven en ravijnen. Heb je zojuist die kronkelweg naar het bergdorpje Masca afgelegd? Dan kun je de weg vervolgen. Deze weg brengt je over de berg naar een nieuwe kloof, et voilà: je bevindt je in Teno.

Ben je roadtrippende?
Volg deze kronkelweg helemaal naar beneden, richting Buenavista del Norte. Je bevindt je nu aan de noordzijde van het eiland (en van de vulkaan), dus hier kan het weer helemaal anders zijn. Denk aan: bewolking, flinke wind of regen. Maar het kan net zo goed super zonnig zijn. Mijn tip? Rijd naar Punta de Teno! Het meest westelijke puntje van Tenerife. Met vuurtoren.

Opgelet! De weg naar de vuurtoren is soms gesloten! Alleen geopend op maandag tot en met donderdag van 08:00 – 19:00 uur. In de weekenden is de weg dicht.

Liever niet zelf rijden? Pak de bus! Bus 369 vanaf Buenavista del Norte kost € 1,- en brengt je in 25 minuten naar Punta de Teno.

Ben je wandelend?
Dan heb je mega veel keus in wandelingen op de toppen van het Teno-gebergte. Wil je naar Punta de Teno wandelen? Start dan in het dorpje El Palmar in het Teno-gebergte. Je loopt van de top naar de zee in zo’n 10 kilometer. Eenmaal beneden is het nog zo’n 20 minuten wandelen naar de vuurtoren. Of je kiest voor die bus!

Ook indrukwekkend: wandel door Teno Alto. Een prachtige wandeling door het Parque Rural de Teno. Parkeer je auto bij de ingang van het park en begin aan je steile klim.

En heb je na al die bergen heel veel zin in mooie strandjes? Hier vind je de oogstrelend mooie strandjes van Tenerife.

ZIN IN EEN REISJE?

 

Masca Tenerife bezoeken? Zin om lekker naar Tenerife op vakantie te gaan? 

Oeh la, la.. In deze Parijse secret bars wil jij nu zijn!

Gin, champagne of een goed glas water (’t is jouw feestje) met een flinke berg allure en hoog decadentie-gehalte? Moet je in Parijs zijn. En dan het liefst in een exclusieve secret bar. Verstopt voor het plebs. Wachtend op jou. Hier vind je die secret bars in Parijs.