Finger licking good food op je beeldscherm! Lekker aan de smikkel in waanzinnige restaurants in Tenerife? Met deze food gids weet jij preciés wat jij gaat bestellen, wanneer jij neerstrijkt op dat terras van die goddelijk leuke bodega’s, casa’s of restaurants in Tenerife.

Eerst gaan we voor 3 local lekkernijen, die je absoluut aan je smaakpapillen mag voorstellen. Daarna tip ik je een lijst met restaurants in Tenerife waar je deze local lekkernijen kunt bestellen. Maak je klaar voor smaakexplosies, waanzinnige uitzichten en een waar smikkelfestijn. 

Komt ‘ie:

LOCAL FOOD

 

Zin om je smaakpapillen te verwennen? Ga voor vers en kruidig. De Canario’s houden van ‘simpel’, maar smaakvol. Zoals de Papas de Canaria’s (‘simpele’ aardappeltjes in de schil), bijvoorbeeld. Die worden haast overgoten (door mij) met waanzinnige mojo-sausjes. Zo ook stokbroodjes en verse vis. Disfrutar, like the locals do.

Pan con mojo
Hier kom je dus niet onderuit: stokbrood met knetterlekkere mojo-saus. Deze groene en rode sauzen zorgen voor een smaakexplosie. Denk aan: knoflook, olijfolie, paprikapoeder en Spaanse peper bij de rode variant. In de groene mojo-saus vind je mildere smaken, zoals: koriander, peterselie, knoflook en olijfolie. Deze sausjes worden in aparte schaaltjes bij je stokbrood geserveerd. ’t Mooie? In elk restaurantje krijg je een eigen variant op de Mojo. Homemade. Dippen maar!

Extra tip: probeer die mojo’s uit de supermarkt te vermijden. Teleurstelling gegarandeerd. Ga voor lekker vers!

Lapas
Ontdek het local lekkernij: lapas. Vers van de rotsen geplukt. Een smakelijke kruising tussen mosselen en oesters. Eet ze met een berg flink gekruide mojo-saus en een vers, knapperig stokbrood.

Piementos padron
Gefrituurde groene pepertjes met een flinke berg grof zeezout. Echt. Niets meer aan doen. Zo simpel, maar zó lekker. Bestel ze als tapa bij een ijskoude sangria, of laat ze onderdeel zijn van jouw tapas-diner.

Miss Mega Allergisch proof
➸  Goeie sidenote: deze gerechten zijn allemaal Miss Mega Allergisch proof. Dat betekent dat deze dishes sowieso melk-, ei-, pinda- en notenvrij zijn. Wel altijd even met de chef overleggen, alsjeblieft (die zijn hartstikke behulpzaam naar mijn ervaring).
➸ Indruk maken met je Spaans? Onthoud dit: sin (zonder), leche (melk), huevos (eieren), cacahuetes (pinda’s) en los frutos de cascara (noten).

RESTAURANTS IN TENERIFE

 

Van de zuidelijke stranden tot proosten boven de wolken: dit zijn de meest waanzinnige restaurants in Tenerife. Oké, en eerlijk: het zijn niet alléén maar local food restaurants. Hier vind je ook knusse cocktailbars en Italiaans, Japans en Indian food!

 

11x Restaurants in Tenerife in het zuiden

Friends | Playa de las Américas
Lekkerste tapas en de leukste bediening van het zuiden 
Adres: Paseo Tarajal, s/n, Playa de las Americas

Papagayo Beachclub | Playa de las Américas
Fancy beachclub waar je ’s nachts onder de sterrenhemel danst (of de sterren van de hemel danst, wat jij wil). Overdag kun je er prachtig aan zee zitten met een cocktail of luxe tapa.
Adres: Av. Rafael Puig Lluvina, 2, Playa de la Américas

Tandoori Hut | Los Cristianos
Finger licking good Indian food. Ik vond het echt waanzinnig smakelijk.
Adres: Av. la Habana, 9, Los Cristianos

Chill Out | Los Cristianos
Lekkere veelzijdige menukaart (van tapas tot pizza en steak) aan de levendige boulevard van Los Cristianos.
Adres: C.C. Cantabria, Local 4, Paseo Las Vistas, Los Cristianos

Fuori Rotta 56 | Los Cristianos
Superkleine en knusse pizzeria aan zee. Kies tussen twee uitzichten: zeezicht of streetview (lekker mensen kijken!).
Adres: Av. la Habana, 11, Local 4B, Los Cristianos

Sama Sama Gastrobar | Los Cristianos
Heerlijke Italiaanse bar aan de bruisende boulevard van Los Cristianos.
Adres: Av. la Habana, Los Cristianos

La Flaca | Costa Adeje
Waanzinnig leuke cocktailbar onder de sterrenhemel. Je zit in een soort ‘kuil’ (lager dan de straat) en een reusachtige boom fungeert als dak.
Adres: Av. Ernesto Sarti, 147, Costa Adeje

El Rancho de Nino | Las Galletas
Echte, pure Canarische keuken. Je zit in een soort tuin tussen de locals, waar je vlees, aardappeltjes en salade bestelt.
Adres: Camino los Gorones, 2, Arona

Guachinche El Cordero | Las Galletas
Nog zo’n lokale parel. Eet in de tuin tussen bananenbomen en veel groen. Kies je eigen vlees uit en bestel frietjes en salade.
Adres: Carretera General a Las Galletas, 8, El Monte O Guargacho

Ubuntu Café | El Médano
Hip café met een moderne menukaart en dito interieur. Plus: ze bevindt zich aan zee.
Adres: C. La Pilarica, 2, El Médano

Restaurante El Timon | El Médano
Verse vis eten aan zee. Kan het nog beter?
Adres: Marcial Garcia, 22, El Médano


Restaurants in Tenerife in het noorden

Casa Africa | Taganana
Ruige stranden, zachte prijsjes. Homemade mojo-saus. Hier rijd je speciaal voor naar het noorden. De route is wáánzinnig en de uitzichten adembenemend. 
Adres: Roque Las Bodegas 3, Taganana


3x Restaurants in Tenerife in het westen

Pepe y Lola | El Puertito
Lunchen in een knetterknus haventje, tussen de Canarios. Hier gaan je heen om eindeloos om je heen te kijken en te genieten van de local life. 
Adres: Pje Puertito Sau 13, El Puertito

Kensei  | El Duque
Luxe Japans restaurant waar ze sushi serveren en oesters flamberen.
Adres: Pl. Playas del Duque, Costa Adeje

Restaurante Piscis Terraza | La Caleta
Verse vis eten in een superklein baaitje in een superklein dorpje. Dat wil je.
Adres: C. El Muelle, 3, La Caleta

Restaurants in Tenerife op de top
Wil je proosten met champagne boven de wolken? En genieten van de meest adembenemende zonsondergang op het eiland? Ga mee op de tour Teide by Night! Naast deze waanzinnige proost-spot, gaan jullie ook nog sterren kijken. En besef dat je boven de wolken zit, zonder lichtvervuiling. Beter wordt het niet.

Vind je dit een handig overzicht en wil je ‘m graag bewaren?
Sla ‘m op via Instagram. Daar plaatste ik deze post:

Of sla dit artikel op via Pinterest:

ZIN IN EEN REISJE?

 

Tenerife bezoeken? Zin in de winterzon?  

Oeh la, la.. In deze Parijse secret bars wil jij nu zijn!

Gin, champagne of een goed glas water (’t is jouw feestje) met een flinke berg allure en hoog decadentie-gehalte? Moet je in Parijs zijn. En dan het liefst in een exclusieve secret bar. Verstopt voor het plebs. Wachtend op jou. Hier vind je die secret bars in Parijs.