Kleurrijke huisjes, goudgele heuvels en bruisende piazza’s. Combineer dat met een goed glas bubbels en boterzachte prosciutto, en je hebt hét recept om ultimo te genieten van Italië. Waan je in deze exclusieve postcard-uitzichten, waar je meteen een heerlijk hapje kunt eten. Je vindt ze hier. 

Oké, ik zal niet de ‘standaard plaatsen’ als Venetië, Vaticaanstad en (de toren van) Pisa benoemen. Beloofd. Wat we wel gaan doen? Jou overláden met waanzinnige postcard-uitzichten in Italië. Van noord tot zuid. Van een-beetje-bekend tot bijna-niet-bekend. En ik vertel je meteen waar je hemels kunt dineren. 

TOSCANE


Reschio | Glooiende heuvels in Toscane
Florerend in de frisgroene en goudgele heuvels van Italië vind je Castello di Reschio. Ze is duizenden-jaren-oud aan de buitenkant, maar van binnen verrast ze je met Italiaanse glamour van wereldklasse. Deze parel van een eeuwenoud kasteel, verstopt tussen die adembenemende glooiende heuvels, bestempel ik persoonlijk als ‘hét meest adembenemende postcard-uitzicht in Toscane’.

Eten in Reschio
Een parel van een plek. Absoluut waanzinnig. Ook voor je smaakpapillen. Maak je klaar voor elegante gerechten met groenten uit de tuin en geurende, traditionele Italiaanse specialiteiten. 

CINQUE TERRE 

 

Cinque Terre | Kleurrijke huisjes aan de kust
Helemaal knetterverliefd op die kleurige huisjes in Italië? Dan tip ik je tóch het (iets wel) bekende Cinque Terre. Het mag absoluut de pret niet drukken dat dit misschien wel de meest gefotografeerde dorpjes van Italië zijn. Daar is een reden voor: Cinque Terre is ádembenemend mooi. 

Ga voor de welbekende havens van Riomaggiore en Manarola, en maak zesduizend foto’s van deze kleurige huisjes op de rotsen aan zee – omdat je gewoon niet kunt gelóven hoe mooi het hier is. Wat maakt het uit dat de hele wereld hier staat?

Klaar met de meute? Begeef je dan richting berg, en maak een prachtige klim voor adembenemende postcard-uitzichten (zonder toeristen). Neem in Vernazza het zandpad via de bergen vol wijnranken en wandel in Manarola via prachtige steegjes omhoog.

Eten in Cinque Terre
Eten in Cinque Terre met een parel van een uitzicht op je netvlies? Dat doe je bij Nessun Dorma in Manarola (aan de haven) of bij Bar La Torre in Vernazza (op de berg).

 

MODENA

 

Modena | Toscaanse wereldgerechten
Gék op gerechten van wereldklasse en historische piazza’s om je ógen uit te kijken? Dan is Modena jouw nieuwe vriendin. Je vindt haar tussen Parma (waar die boterzachte prosciutto vandaan komt) en ‘La Grassa’ Bologna, en dat betekent: eten, eten, eten. Oh ja, en prachtige piazza’s natuurlijk.

Twee postcard-waardige-uitzichten vind je in Piazza Roma (waan je in grandeur) en Piazza Pomposa (tijdreis naar de Renaissance). En: begeef je zeker naar een versmarkt en proef de hoogwaardige balsamicoazijn van deze regio.

Eten in Modena
Een absoluut culinair hoogtepunt in Modena is ’s werelds beste restaurant: Osteria Francescana van chefkok Massimo Bottura. En wist je dat je hier niet alleen op sterrenniveau kunt eten, maar ook kunt slápen? Gewoon, bij Massimo in zijn casa. Adults only.

ZIN IN EEN REISJE?

 

Italië bezoeken? Zin om lekker naar Italië op vakantie te gaan?  

Rondreis Zuid-Italië: 8x genieten in Puglia

Puglia roadtrip-gids op je beeldscherm. Ga voor een rondreis Zuid-Italië! Maak je klaar voor adembenemende baaitjes, azuurblauwe zeezichten, eindeloze olijfboomgaarden, witte stadjes en klik als een bezetene tienduizend foto’s – omdat je gewoon niet kunt geloven hoe..

Cinque Terre: ontdek de parel van Italië

Vijf kleurrijke dorpjes, gebouwd op de weelderige rotsen van Ligurië: Cinque Terre. Slinger en slenter door de knusse straatjes van Riomaggiore, Manarola, Corniglia, Vernazza en Monterosso, laat je verleiden door Italiaanse schoonheid en maak je klaar voor een flink partij schattigheid op je netvlies.