OUI,OUI,PARIS!

Parijs is.. Ho, stop. Nee. Niet je tekst beginnen met de uiterst saaie zin ‘dat Parijs altijd een goed idee is’ of ‘dat je Parijs echt moet zien’. Wie zegt dat?! Ga Parijs gewoon lekker zelf beleven! Dans, flaneer, huppel of schrijd langs goddelijkheden van restaurants, bistro’s en bars en plof neer waar jij zin hebt. Zal ik zo lief zijn om de leuke restaurantjes in Parijs met je te delen. 

Parijs anno pandemie is voor mij vooral een ’tour de terrasse’. Hop van hip ontbijtzaakje naar terrasspot en van knusse bistro naar terras, naar terras, naar diner. Naar terras. Enfin. Je snapt me. Ik heb d’r maar meteen een fijne lijst van gemaakt. Ontdek hieronder 8x leuke restaurantjes in Parijs. Geniet!

Dit zijn absolument m’n favorieten:

BUVETTE

Ontbijt, lunch, diner of zelfs een late night cocktail. Buvette is er van sunlight tot candlelight en voorziet je in al je foodmoods. Zin in een croissant, een luxe salade (salade poulet rôti is echt een aanrader!) of een visje á la gastrothèque? Buvette is er voor je. 

Buvette is trouwens niet alleen een feest voor je smaakpapillen, maar ook echt een lust voor het oog. Heb je die behoefte ook meteen bevredigd. Denk aan: een kruising tussen een wereldcafé en een lekkere casual local bar (erg fijn: de bediening spreekt Engels!). Absoluut heel hoog op m’n lijst qua leuke restaurantjes in Parijs! Can highly recommand. 

Miss Mega Allergisch proof? YAS! 
Vega(n) opties beschikbaar? YAS!
Betaalbaar? €€€

Het adres van deze heerlijke tent? 
28 Rue Henry Monnier, Parijs
➸ Geopend vanaf 10:00 uur.

 

CHEZ RIBE

Onder de rook van de Eiffeltoren (om de hoek), vind je een van de leuke restaurantjes in Parijs: dit knusse restaurantje vol Franse goddelijkheden. In wintertijden zit je ‘op straat’, maar achter een soort glazen wandje en onder een terrasverwarmer. In dit restaurantje vind je typische Parijse delicatessen: crêpes, crème brulée, escargots en foie gras.  

Je kunt er zelfs champie bestellen. Ga voor een glas Moët of een flesje Dom Pérignon. Een gewoon theetje of wat fris hebben ze ook, hoor.

Miss Mega Allergisch proof? Niet getest, helaas. 
Vega(n) opties beschikbaar? YAS!
Betaalbaar? €€€

Het adres van deze heerlijke tent? 
15 Avenue de Suffren, Parijs
➸ Geopend van 10:00 – 00:00 uur.

 

LA VILLE D’AULNAY

Op het eerste gezicht niet de meest knusse tent op de allerleukste plek, maar heb er toch erg lekker gezeten én lekker gegeten. Vraag om een tafeltje aan het raam, bestel een salade en een verse jus en kijk je ogen uit naar het chaotische verkeer net buiten je tafeltje.  

Ze serveren álles waar je zin in hebt: van franse frietjes tot grote gamba’s en van wokgerechten tot verse salades. Ben je in de buurt van Gare du Nord of Montmartre? Dan is dit een van de leuke restaurantjes in Parijs om lekker wat te eten! Moet je hier nou echt helemaal heen reizen? Dat nou ook weer niet.

Miss Mega Allergisch proof? YAS! 
Vega(n) opties beschikbaar? YAS!
Betaalbaar? €€

Het adres van deze heerlijke tent? 
6 Rue de Dunkerque, Parijs
➸ 24 uur geopend.

 

SECRET SPEAK EASY

Een plekje waar je dus echt wel speciaal voor naar Parijs reist: de secret speak easy  Le très Particulier in de oude villa van Hermès. Mond. Viel. Open. Naar het schijnt verblijven hier celebs als Brad Pitt errug graag en nam Emily in Paris hier een date-scène op. Absoluut m’n favoriet onder de leuke restaurantjes in Parijs!

De plek is echt secret, en dit houden we natuurlijk graag zo. Ik geef je deze hints mee (en wens je heel veel plezier op je speurtocht, it’s worth it!): zoek naar Hotel Particulier. Ingang gevonden? Om binnen te komen, spreek je deze woorden door de intercom: ‘prendre un verre’ (neem een drankje). Geniet!!

Miss Mega Allergisch proof? Niet getest, helaas! 
Vega(n) opties beschikbaar? YAS!
Betaalbaar? €€€€

Het adres van deze fantastische plek? 
➸ Die zou je zelf gaan zoeken, toch? 😉

SECRET BAR LAVOMATIC

Weleens een rij zien staan voor een wasserette? Merp, zo ‘secret’ is deze bar niet meer. Er staat een bewaker voor de deur, rokend barpersoneel op straat en een rij vol opgedofte feestgangers die enthousiast selfies maakt. Eerlijk: leuk is het wel.

Minder leuk is dat we de bar niet inkomen. Het is te druk binnen. Houd er rekening mee dat je anno pandemie een zitplaats in de horeca nodig hebt. Wil je van dit soort leuke restaurantjes in Parijs genieten? Kom lekker op tijd! Ga rond een uurtje of 18:00 – 19:00 uur wat drinken als aperitiefje, in plaats als afsluitertje rond 22:00 – 23:00 uur. 

Miss Mega Allergisch proof? Niet getest, helaas! 
Vega(n) opties beschikbaar? YAS!
Betaalbaar? €€€

Het adres van deze heerlijke tent? 
Rue René Boulanger, Parijs
➸ Geopend van 18:00 – 02:00 uur. 

LEBIMBO

 

Tafels gevuld met wijnglazen en sigaretten: dit terras zat ramvol locals. Buiten vertoef je onder een warmtelamp, binnen in een knusse bar met Parijse allure. Helemaal heerlijk om een drankje te doen en je ogen uit te kijken. Je kunt er ook lekker blijven hangen voor het diner. En de late night borrel. En terugkomen voor het ontbijt.

Bevind je je in Montmartre? Zorg dat je die heuvel afkomt en afdaalt richting ‘het gewone leven’. Ga bij de Sacre Coeur naar beneden, rechtsaf en je loopt zo dit knusse pleintje op. Scheelt de helft van de prijs voor je drankje. I kid you not.

Miss Mega Allergisch proof? Niet getest. 
Vega(n) opties beschikbaar? Nope.
Betaalbaar? €€€

Het adres van deze heerlijke tent? 
8 Rue des Trois Frères, Parijs 
➸ Geopend van 08:00 – 02:00 uur. 

 

CALI SISTERS

 

Méga Instagrammable én een mega palmboom in het restaurant. De gerechten zijn fleurig, kleurig en fris. Vegan, glutenvrij of zin in een berg good food? Dan is Cali Sisters een van de leuke restaurantjes in Parijs!

Ben je in de buurt van de Notre Dame of Centre Pompidou? Dan is dit je perfecte uitvalsbasis. Ze schrijven dat ze vanaf 19:00 uur open zijn, maar ook dat ze lunch & brunch serveren. Ik word er niet veel wijzer van (bij mijn bezoek waren ze om 18:00 uur nog gesloten). Kijk maar even.

Miss Mega Allergisch proof? Niet getest, helaas. 
Vega(n) opties beschikbaar? YAS!
Betaalbaar? €€€

Het adres van deze heerlijke tent? 
➸ 17 Rue Notre Dame des Victoires, Parijs
➸ Geopend vanaf 19:00 uur.

LA ROTONDE

Erg hip en leuk barretje in Bastille, muziek op standje onverstaanbaar en een berg jongeren op het terras. Ik vond het leuk in de late uurtjes. Je bestelt er een luxe cocktail (komkommer Martini, anyone?), escargots of een goed glas wijn. 

Ook leuk als je van feest en studenten-vibes houdt: Rue de Lapp. De ‘stap-straat’ van Parijs (mag ik dat zo zeggen?). Je vindt er meerdere bars waar de muziek naar buiten pompt en jongeren op elkaar gepropt staan te springen.  

Miss Mega Allergisch proof? Niet getest, helaas. 
Vega(n) opties beschikbaar? YAS!
Betaalbaar? €€€

Het adres van deze heerlijke tent? 
17 Rue de la Roquette, Parijs
➸ Geopend van 08:00 – 06:00 uur.

ZIN IN EEN REISJE?

 

Parijs bezoeken? Zin om lekker naar leuke restaurantjes in Parijs te gaan? Zorg wel dat je goed op de hoogte bent van de huidige maatregelen. Frankrijk wijzigt per 15 januari haar maatregelen.

Vind goedkope vliegtickets naar Parijs
  Reserveer een huurauto en roadtrip naar Parijs
  Boek een compleet verzorgde rondreis door Frankrijk
  Bekijk al mijn reisroutes, roadtrips en tips over Frankrijk


Bonjour, mon amour!

Oeh la, la.. In deze Parijse secret bars wil jij nu zijn!

Gin, champagne of een goed glas water (’t is jouw feestje) met een flinke berg allure en hoog decadentie-gehalte? Moet je in Parijs zijn. En dan het liefst in een exclusieve secret bar. Verstopt voor het plebs. Wachtend op jou. Hier vind je die secret bars in Parijs.