GRAN CANARIA

Gran Canaria: zonnig, zanderig én zuidelijk Europa. En dat betekent volle bak winterzon met zo’n 25+ graden. Bikini aan en gaan. Gran Canaria kent te gekke stranden, ruige binnenlanden en kleurrijke dorpjes. Ontdek ze hieronder op je beeldscherm.

Gran Canaria verwelkomt je met haar zachte klimaat. Verwacht de verwennerij van een warm dekentje om je heen. Van zachte briesjes (want: eiland), van opstuivend zand (want: de mini-Sahara is hier! No kidding) en van tintelende zonnestralen. Tel daar tapas, sangria en de kleurrijke LGBTQ-community bij op en je hebt hét recept voor Gran Canaria.

En hier vind je alle leuke Gran Canaria bezienswaardigheden:

PUERTO DE MOGAN

 

Dit is zonder twijfel het allerleukste dorpje van het eiland. Echt. Het is écht zo leuk als op de foto’s. Kleurrijk. Schattig. En vól bloemen. Ze ligt aan een klein haventje en de gezellige boulevard is bezaaid met de meest knusse terrasjes vol sangria, tapas en seafood. Helemaal genieten. Ze noemen Puerto de Mogan ook wel liefkozend: ‘klein Venetië’. Mag jij bepalen of jij het daar mee eens bent.

Zorg wel dat je naar de haven rijdt (Puerto) en dat je niet in de war raakt met het bergdorpje Mogan. Zoals ik. Is ook een leuke tussenstop (vooral een mooie route!), maar niet helemaal de schattigheid die je verwacht. Parkeren doe je gratis. En slenteren doe je zo een halve dag.

Twee absolute aanraders voor je trip naar deze parel:
➸ Navigeer in Google Maps naar: Avenue El Marinero voor gratis, chille parkeerplekken;
➸ Ook leuk voor een kleurrijke lunch- of borrelstop aan de boulevard: Mi Vida Restaurant.

LAS DUNAS DE MASPALOMAS

 

Ooit weleens door zeeën van duinen gerold? En dan bedoel ik niet die schattige duinen hier in Nederland. Maar eindeloze Sahara-vergezichten, opstuivend zand en glooiende heuvels. Mét uitzicht op zee. Want deze mini-Sahara komt uit op het strand. Ik vond het echt een dróóm van een plek. Vooral tijdens golden hour. Geniet van de zandpret en de zonsondergang!

Twee absolute aanraders voor je deze mini-Sahara trip:
➸ Navigeer naar Hotel Riu Palace Maspalomas, vanaf daar wandel je het gemakkelijkste de duinen in;
➸ Laat alles thuis wat niet onder het zand mag komen zitten, want je wordt absoluut gezandstraald.

 

PLAYA DE AMADORES

 

Wil je echt even lekker een stranddagje pakken en genieten van de meest adembenemende tinten blauw? Dan is Playa de Amadores je vriend. Flink strand in een baai, van alle gemakken voorzien. Denk aan: strandbedjes, parasols, parkeerplekken, lekker zacht zandstrand en een vriendelijke branding voordat je de oceaan induikt.

DE FATAGA VALLEI

 

Gran Canaria is me echt wel een ruige dame, hoor. Once was ze een vulkaan die driftig uitbarstte, en al haar lavastromen zorgden voor immense valleien. Waar weer de meest prachtige palmbomen en cactussen op groeien (want: vruchtbare grond). Doe jezelf een plezier en pak een dag de auto, een jeep of een quad en ga die binnenlanden van Gran Canaria in. Maak er een lekkere roadtrip van. Absoluut genieten.

Eten in Fataga
Ga voor echt Canarisch eten naar Restaurante El Albaricoque of Restaurante Grill Fataga. Hier vind je allebei Canarische aardappeltjes met mojo-saus, kip, salades en een echt Canarisch interieur. Verwacht geen culinaire hoogstandjes, maar absolute locale gastvrijheid. 

ZIN IN EEN REISJE?

 

Gran Canaria bezoeken? Zin in de winterzon?  

Oeh la, la.. In deze Parijse secret bars wil jij nu zijn!

Gin, champagne of een goed glas water (’t is jouw feestje) met een flinke berg allure en hoog decadentie-gehalte? Moet je in Parijs zijn. En dan het liefst in een exclusieve secret bar. Verstopt voor het plebs. Wachtend op jou. Hier vind je die secret bars in Parijs.