Eindhoven
Bestemmingen

EINDHOVEN | Jouw City Guide over de gekste, de leukste, de beste van het Zuiden

Eindhoven-de-gekstuuh, Eindje, Lampegat. Allemaal koosnaampjes voor de Parel van Brabant – oké, die is misschien wat overdreven, maar je snapt de strekking. Check hier álle ins ’n outs over Eindhoven en ontdek de stad!

Want dit is een stad voor op je bucketlist hoor, jongens. Net zoals Venetië of Dublin is dit een stad die je gezien en beleefd moet hebben. Dwaal door de knusse binnenstad, struin langs barretjes en bistro’s of waan je in industriële sferen op Strijp S. Verken de urban jungle slash graffitiparadijs in De Berenkuil, shop tot je dropt in het knusse centrum (alles binnen handbereik) of ga uitgebreid dineren in De Bergen – en ja, dié hebben we ook in Eindhoven. 

Eindhoven Stadstour

Nieuwsgierig geworden naar dit prachtige stukje stad in het Zuiden? Laat dat enthousiasme maar borrelen, want er is meer:

Avonturista Eindhoven

De binnenstad

Met op links de BLOB en op rechts de Lichttoren. Erg fijn stukje modern Eindhoven. Je vindt haar in de binnenstad, tussen het PSV Stadion en het treinstation.

Avonturista Eindhoven

Strijp S

Meet Anton & Gerard: dé lofts van Strijp S. Het hart van creativiteit, industriële sferen én duurzaamheid.

Avonturista Eindhoven Avonturista Eindhoven

De Berenkuil

Hier vind je nóg meer creativiteit, maar dan langs de rondweg ín een fietstunnel. Gaat dat zien, menschen.

Avonturista Eindhoven

Stratumseind

Dé langste kroegenstraat van Nederland. Van karaokebar tot R’nB-tent. Keigezellig!

Facts

Eindhoven is de vijfde grote stad van Nederland. Telt 225.020 inwoners (april 2016). Leading in technology. Slimste Regio Ter Wereld in 2011.  Creabea-stad. Lichtstad. Carnavalsstad. Eindhoven straalt elk jaar met het lichtfestival GLOW. En de Dutch Design Week. Organiseert Park Hillaria – de bijnagrootste kermis van het Zuiden. Geboortestad van Philips. En Phillip Cocu, Jeroen Dijsselbloem en Theo Maassen. Eindhoven heeft haar eigen Bevrijdingsdag: 18 september. Viert dat elk jaar met de Lichtjesroute. Huis van PSV. Eindhoven AirPort. Langste kroegenstraat van Nederland. Modern centrum met de BLOB en de Piazza. Het oude centrum met de Keizersgracht en De Bergen.

 

 

Ontdek Eindhoven

Helemaal hyper enthousiast geworden? Dat snap ik dan weer keigoed – als echte Eindhovense. Natuurlijk kan ik je tourguide zijn en je gezellig mee op sleeptouw nemen – geef ff een gil dan! – maar je kunt je uitjes ook gewoon professioneel laten verzorgen. Hoe leuk is het om Eindhoven te leren kennen via het Crazy 88 spel? Of via Bikken en Klikken (een puzzeltocht door de stad mét erg fijne hapjes ertussendoor. Bikkennn!)? Leer je Eindhoven culinair ook meteen kennen. Niet geheel onbelangrijk. Ik bedoel, in Italië gaan we ook massaal aan de pasta’s toch? Si, si, si!

Avonturista Eindhoven Avonturista Eindhoven

De Dommelstraat (l) en De Bergen (r)

Avonturista Eindhoven

Grandcafé De Vooruitgang

Mijn persoonlijke hotspot in Eindhoven. Laat je overweldigen door het fantastische interieur – van een plantenjungle tot het ‘New York-gevoel’ – en geniet. Je vindt haar op De Markt.

Happen en stappen

In de stadstour heb je die heerlijke barretjes en restaurantjes vast al gespot – keilekker. Doe mij een driegangenmenu met garnalen en knoflook en.. Oké, je snapt het. Bij dezen in uw Eindhoven City Guide: een overzicht aan waar te happen en te stappen.

De Markt | Happen +++ Stappen ++

Kun je zéér goed happen. Vooral voor drankjes en terrasjes is dit de place to be. Stappen kan ook zéker goed. Leuk voor 21+ tot 50+ Keigezellig!

Stratumsend | Happen + Stappen +++

Kun je zéér goed stappen. Happen ook, als je van frikandellen en pizza’s houdt. Dit is echt het uitgaanscentrum van Eindhoven. Leuk voor studenten en 16+, voor de wat oudere garde niet zo interessant meer.

De Dommelstraat | Happen +++ Stappen +

Kun je heerlijk happen. Hier zitten heerlijke restaurants en heb je de keuze uit tapas, steaks, sushi. You name it! Stappen is er dan weer niet bij.

De Bergen | Happen +++ Stappen ++

Hier zitten de wat luxere restaurants. Je vindt hier de Kreeftenbar en La Mangiare – een overheerlijkfingerlickinggood Italiaans restaurant. Stappen kan, moet je wel even goed zoeken naar een gezellig tentje. Ook zeer geschikt om drankies te doen. Leuk voor 25+ en 30+

Strijp S | Happen ++ Stappen +

Happen, jazekers. Stappen, zeker niet. Ga eens naar Radio Royal en vergaap je aan alle industriële instrumenten uit de Philipstijd. Zeer fijne sfeer. Zeer fijne smaak.

Avonturista Eindhoven

Radio Royal op Strijp S

Dus, lieve Stedentrippers. Je snapt dat je nu niet meer onder dat weekendje Eindhoven uitkomt.. Ik snap namelijk ook dat je jouw enthousiasme niet meer onder controle kunt houden en linearecta de trein richting Eindje wil pakken. Snap ik. Is oké. En als je geen zin hebt om het allemaal zelf te organiseren en te bedenken, dan kun je het altijd nog laten doen. #luxepoezen Tot snel in Eindhoven!

  * * *

VOLG AVONTURISTA VIA
INSTAGRAM Avonturista Instagram  FACEBOOK Avonturista Facebook  PINTEREST Avonturista Pinterest

45 thoughts on “EINDHOVEN | Jouw City Guide over de gekste, de leukste, de beste van het Zuiden”

 1. Leuk om te lezen als mede Eindhovense. Alleen een ding… Op Strijp S kun je zeker ook goed stappen!
  Eens in de zoveel tijd zijn er grote feesten in het klokgebouw, en iedere week is er wel iets te doen in het Ketelhuis!
  Misschien kun je dat nog erbij zetten 🙂

  1. Dankjewel voor je leuke reactie! Je hebt helemaal gelijk, Strijp S is zeker partyproof. Kom je daar zelf vaak? 😀

  1. Hahahah, Susan! Moest zo hard lachen. Lekker dichtbij, treintje in en uit 😉 Gelijk heb je, het zijn zeer leuke winkels!

 2. Eindhoven, yea!! Leuk.. voor ons staat er ergens in mei een bezoekje Eindhoven gepland. Iets met een bier festival iets, kan dat? Agh ik weet het niet. In ieder geval ga ik je post even bewaren!

  1. Dankjewel voor je leuke reactie! Super dat jullie binnenkort naar Eindje komen 😀 Heel veel plezier alvast 😀

  1. Ahw, dankjewel Fallon! Jij ook een echte Eindhovense? 😉 Nice! En je hebt helemaal gelijk wat betreft het Wilhelminaplein! Al kom ik daar zelf niet zo heel vaak.. Waar ga jij dan graag naartoe?

  1. Dankjewel voor je leuke reactie! Jaaaa, zeker doen! Vooral Strijp S en de Berenkuil zijn zeer fotogeniek 😉 Heel veel plezier en graag gedaan!

 3. Leuke cityguide! Tot nu toen ben ik alleen een paar keer in Eindhoven geweest voor werk, en dan was altijd snel in en uit. De stad ziet er veel leuker uit dan het saaie gedeelte dat ik heb gezien 😀 !

 4. Leuk om te lezen! Ik vloog een tijdje geleden vanaf Endhoven heel vroeg en toen hebben we een hotel geboekt op Strijp S. Wat een gave wijk is dat zeg! En zulke mooie hotels 🙂

  1. Dankjewel, Chantal voor jouw leuke reactie! 😀 Superleuk dat je er al veel komt, nog leuker dat je nu nóg meer hotspots kunt gaan ontdekken 😀

 5. Het is al weer een tijd geleden dag ik in Eindhoven ben geweest. En toen vond ik het eigenlijk niet zo een leuke stad. Maar er lijkt veel veranderd te zijn. Toch maar weer eens gaan.

  1. Haha, wat grappig Paul! Eindhoven is zeker veranderd. Zeer de moeite waard om haar eens met frisse blik te komen bekijken 😉

  1. Wat fijn, Sophie! Dankjewel voor je leuke reactie 😀 Veel plezier alvast voor de volgende shopsessie in Eindhoven 😉

  1. Haha, dankjewel Sandra! Bikken en Klikken is ook zéker leuk 😉 Lekker happen tussendoor, haha! Snap je helemaal!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *