CHINATOWN AMSTERDAM

 

Chinese straatnaambordjes, oesters van Nam Kee en oude medicijnkasten in hotels: welkom in Chinatown Amsterdam. Weekendje Azië? Reis naar onze hoofdstad! En verblijf in Hotel MAI Amsterdam: Meet Asia In Amsterdam. Nī hāo, Azië!

Chinatown Amsterdam blaakt van de geurende toko’s, adembenemende grachtenpanden en Aziatische vibes (je vindt hier niet alleen Chinese invloeden terug, maar ook Indonesische, Thaise, Maleisische en Indische). En je vindt hier de grootste boeddhistische tempel van Europa. Je rolt vanuit het station zó de wijk in. Sla linksaf en laat de Dam even voor wat het is. Daar, in de omgeving van de Zeedijk en De Wallen, vind je Chinatown Amsterdam.

SLAPEN IN CHINATOWN AMSTERDAM

 
Wandel langs de Amsterdamse grachten op de Geldersekade en kijk met open mond om je heen naar al die prachtige panden. Ik durf te wedden dat je reisgeluk in Chinatown Amsterdam flink begint te borrelen. Maar stap je twee meter verder Hotel MAI Amsterdam binnen, dan word je overladen met reisgeluk. Je waant je binnen no time in Azië. Van de Aziatische kunst tot oude medicijnkasten en van gouden boeddha’s tot die zoete, Aziatische geur. Welkom aan de andere kant van de wereld. 


En ook welkom in onze hoofdstad. Want boek je een comfort kamer, dan boek je uitzicht op de Amsterdamse grachten en haar adembenemende grachtenpandjes. Deze spannende combinatie van landen en culturen laat mijn reisgeluk en ontdekkingskriebels maximaal de pan uit reizen. Ik wil door de straatjes slenteren en van de ene naar de andere wereld geslingerd worden. Maar ik wil ook in bad en bed liggen om te genieten van dit Aziatische design. En het mooie? Dat kan hier allemaal, in Chinatown Amsterdam.

ETEN IN CHINATOWN AMSTERDAM

 

Slinger van de Geldersekade naar de Zeedijk en de Nieuwmarkt. Laat je verrassen door allerlei toko’s. Neem hier een hapje, en daar een hapje. Be like hoe je ook in Azië zou zijn en organiseer je eigen streetfood-tour. In deze toko’s proef je Azië:

 Ga voor oesters van Nam Kee; 

 Scoor een ‘broodje Zeedijk’ bij Slagerij Vet;

 Ga voor Chinese baksels als youtiao naar Hoi Tin;

 Scoor sushi of dim sum bij A-Fusion;

 Ga voor vurige Szechuanese gerechten (zoals de beef noodle soup) naar China Sichuan Restaurant.

En denk je: ‘ik wil helemaal niets met Aziatisch eten te maken hebben’, besef je dan: je bent nog steeds in Nederland. Friet met mayo vind je op elke hoek.

 

DOEN IN AMSTERDAM CHINATOWN

 

Errug leuk om letterlijk te proeven van Azië. Maar Aziatische sferen proeven kan natuurlijk ook. Bezoek de boeddhistische tempel: Fo Guang Shan He Hua Tempel aan de Zeedijk. In traditionele Chinese stijl gebouwd. Of neem een heerlijke Thaise massage! Of slenter gewoon überhaupt over de Zeedijk en geniet van Chinese straatnaambordjes, vlaggen en bouwstijlen. Wandel je iets verder door, dan wandel je zo De Wallen op. Via De Wallen kun je naar de Dam en het Rokin en ligt de rest van Amsterdam aan je voeten.Eerlijk? Ga je voor een weekendje Azië, waan je dan ook gewoon lekker in Chinatown Amsterdam. Het is een heerlijk ‘klein’ gebied (vergeleken met de rest van de stad) en dat geeft je alle tijd om gewoon op je gemakje van alles te genieten. Geniet van Hotel MAI Amsterdam, van haar geur en interieur. Geniet van de toko’s en de straatnaambordjes. En geniet van je weekendje Azië.

ZIN IN EEN REISJE?

 

Azië in Amsterdam ontdekken? Zin in een weekendje weg?

Oeh la, la.. In deze Parijse secret bars wil jij nu zijn!

Gin, champagne of een goed glas water (’t is jouw feestje) met een flinke berg allure en hoog decadentie-gehalte? Moet je in Parijs zijn. En dan het liefst in een exclusieve secret bar. Verstopt voor het plebs. Wachtend op jou. Hier vind je die secret bars in Parijs.