Adembenemende ruige gebergtes, de hoogste vulkaan van Europa (El Teide) en eindeloze tafels vol Papas Canarias met mojo-saus (finger licking good local food). Tenerife gaat je verrassen. Elke hoek van het eiland is namelijk anders..

Dankzij die enorme vulkaan is het eiland in tweeën te delen: het zonnige, droge zuiden en het sappige, groene noorden. El Teide staat dus letterlijk centraal op Tenerife. En staat die vulkaan niet centraal, dan zie je wel spóren van haar: zwarte zandstranden, vulkanische rotsen, stenen en barranco’s (uitlopers van de vulkaan) waar je prachtig kunt wandelen. Benieuwd waar je dat allemaal kunt zien en doen? Hieronder vind je alle Tenerife-artikelen!

Beste reistijd
April – december (maar eigenlijk het hele jaar door).

Tijdsverschil
In Tenerife is het 1 uur vroeger dan in Nederland.
Valuta
Je kunt er lekker met euro’s betalen.

Masca Tenerife: adembenemende roadtrip met route

Meet the wild side van Tenerife: Masca. Een adembenemend ruig gebergte in het westelijke puntje, vol weelderige natuur. De moderne tijd ging aan Masca voorbij. Wegen kende ze een lange tijd niet. En nog steeds is ze ongerept en adembenemend mooi. Benieuwd wat je in..

16x Restaurants in Tenerife: local food guide

Finger licking good food op je beeldscherm! Lekker aan de smikkel in waanzinnige restaurants in Tenerife? Met deze food gids weet jij preciés wat jij gaat bestellen, wanneer jij neerstrijkt op dat terras van die goddelijk leuke bodega’s, casa’s of restaurants in Tenerife.

TENERIFE | 5x oogstrelend mooie stranden

Tenerife is ruig, rumoerig en razend populair. Maar ze is ook rustgevend. Al moet je daar wel de juiste plekjes voor kennen. Met deze 5 oogstrelend mooie strandjes heb je voor elke strandliefhebber wat wils: avontuurlijk, ontspannend, adembenemend, knus of typisch Tenerife: het..

TENERIFE | Dit is de ultieme Tenerife eilandgids

Tenerife: het eiland waar je je op één dag in de groene subtropen, in de ijzige sneeuw én op het zonovergoten strand waant. Thanks to die mega-vulkaan: El Teide. Je kunt haar beklimmen, berijden en bewonderen – en dat vanaf het strand. Maar wat nu (nog meer) te doen en te zien op..

VERDWAALD?

Hi, ik ben Daphne!

Journalist, reisleider, content creator en schrijfcoach. Knettergek op reizen en schrijven, verhalen vertellen en op food hotspots ontdekken. En dat allemaal met een lekkere berg humor, alsjeblieft.

Zonder dollen: ben je op zoek naar verhalen die ráken? Blogs, social media posts of websiteteksten? Die maak ik met liefde voor je. Liever zelf pakkend leren schrijven? Volg mijn schrijfworkshop en leer Tekstschrijven like a Boss!