Thuisblijf tips
  thuisblijf tips 

 

Je woonkamer veranderen in een tropisch oord, oude meubels omtoveren tot blikvangers of online een spetterend blog beginnen. Met deze 4 flinke thuisblijf tips van Avonturista kom jij easy de winter in lockdown door. 

Verander je woonkamer in een tropisch oord


thuisblijf tip #1

Goed, deze tip gaan we met je zintuigen spelen zodat je ook echt dat tropische oord zult erváren. Gevoel, smaak, geur, kleur en gehoor gaan hélemaal in standje zomermodus. En dat doe je zo:


1) Gevoel

Wat geeft jou echt dat zomerse gevoel? Ik ga héél goed op lekker loom in een hangmat hangen. Lekker luchtig jurkje aan, zeegeluiden op de achtergrond (gehoor) en een tropisch drankje bij de hand (smaak). Boekje erbij, serie aan. Het mag allemaal. Zolang je maar heerlijk loom in die hangmat hangt. Mocht je genoeg ruimte in de woonkamer hebben, dan kun je zo’n hangmat-standaard aanschaffen (gooi gewoon je bank aan de kant). Dan kun je je hangmat neerzetten wáár je maar wil (dus straks ook in je tuin). Of misschien is een hangstoel wel hélemaal je ding, als nieuwe permanente parel in je woonkamer. Wie zegt dat dat tropische gevoel maar tijdelijk mag zijn?!

Voor meer hangmatten en hangstoelen-inspiratie ga je naar:  https://www.hangmatwereld.nl/ of https://www.dehangmat.nl 

2) Smaak

Wat smaakt er naar de zomer? Fruit? Cocktails? Of misschien wel een zoutige pizza in een strandhut? Maakt niet uit wat je ding is, maar: haal het in huis en maak het. Tip van Avonturista: watermeloen gazpacho drinkt wel echt héél lekker weg. Een frisse vissalade doet het ook goed (met zeevruchten als garnalen en inktvis en schijfjes komkommer). En vergeet niet: zout en pittig horen bij een hete dag.

3) Geur

Welke geur doet jou aan de zomer denken? Ik ga héél erg lekker op de geur van zonnebrand. Ben echt metéén aan zee. Maar misschien ga jij wel heel goed op watermeloen, zoete cocktails of zomerbloesem. Wat het ook is: haal het in huis. Als geurtje (kaars, parfum, spray) of als daadwerkelijk product. Verspreid het riant door je tropische oord.4) Kleur 

Warme kleuren zoals rood, oranje en geel zorgen voor een warm gevoel. Heb je lampen in huis die je op kleur kunt afstemmen? Helemaal geweldig. Ga voor warm en geel. Geen gekleurde lampen? Probeer deze eens: wikkel geel of oranje crêpepapier om je lampen (wel op veilige afstand van de hittebron, alsjeblieft). 
Verzamel ook allerlei gekleurde (!) zomerse items om je heen. Teenslippers, bloemenjurkjes, sarongs, je opblaasflamingo, vlaggetjes, red cups, je discobol. Noem het maar op. Als je er blij van wordt, trek je het uit de kast!

5) Gehoor 

Je zomerse oord is bijna ready for take off. Maar waar ga je heen? Wil je naar de Spaanse Riviera? Dan ga je vast ook lekker op: Bamboleo van de Gypsy Kings. Liever richting de Cariben of Latijns-Amerika? Maak je klaar voor stevige reggaeton beats (Daddy Yankee of Ozuna), zoete bachata-klanken (Romeo Santos of Aventura) of zinderende salsa (N’Samble of Martin Guevara). Geniet!

Maak van jouw oude Ikea-kast een hip keukenblok
thuisblijf tip #2  

Heb je weleens creatief naar je Ikea-meubels gekeken? Ik ook niet. Totdat ik deze fantastische tip op Pinterest voorbij zag komen. Tover je Ikea Kallax kast om tot rijdend keukenblok! HOE. LEUK.

Men neme:
1) Een Ikea kallax kast met 4 vakken (€19,99);
2) Twee snijplanken;
3) Twee, drie of vier deurtjes en/of manden;
4) Houtlijm; 
5) Wieltjes; 
6) Ter decoratie: fancy theedoek, kaarsen, een fles wijn en wijnglazen.

Men doet:
1) Lijm de snijplanken op de bovenkant van de kast;
2) Schroef de wielen aan de onderkant van de kast;
3) Schuif de manden/deurtjes in de vakken;
4) Trek een fles wijn open en vier je handigheid!

Easy does it. En wát een leuk resultaat!

Maak van jouw Ikea kast een gezellig bankje 
thuisblijf tip #3 

Nu we het toch over Ikea-meubels hebben: deze is ook echt té leuk. Heb je een langgerekte Ikea Kallax kast? Zo’n toren? Top! Kantelen, die handel. Maak van je Ikea Kallax kast een gezellig bankje. Kei leuk voor in de gang, of in de slaapkamer.

Men neme:
1) Een Ikea Kallax Kast met 4 vakken;
2) Twee of vier manden; 
3) Kussens of een matrasje; 
4) Ter decoratie: plantjes, een poster of een kapstok.

Et voilá: hoe leuk en easy is het resultaat! 

Start een online blog
thuisblijf tip #4 

Uitgeklust in huis of liever online bezig? Dan heb ik een langlopend project voor je: start een online blog! En hier ben je wel een wintertje (of twee) zoet mee. Vooral als je alles zelf wil gaan doen.
Denk aan:

1) Content bedenken;
2) Content schrijven;
3) Content plannen;
4) Afbeeldingen voor bij de content maken;
5) En bewerken en verkleinen;
6) En inplannen;
7) Social media kanalen koppelen (Instagram, Facebook, Pinterest);
8) Hier ook content voor maken (dágtaken, ik waarschuw je);
9) En schrijven;
10) En inplannen;
11) Het gesprek met je volgers aangaan;
12) Connecten met andere bloggers via bijvoorbeeld Facebookgroepen;
13) WordPress starten en uitvogelen (gratis);
14) Thema installeren (kan gratis of betaald); ommelstrde0.00 uur. 

15) Je blogs aanpassen aan de lay-out van je thema (reken daar sowieso máánden voor als je een pietje-precies bent like me);
16) Webhosting regelen (betaald);
17) SSL-certificaat aanvragen (kan gratis);
18) Domeinnaam vastleggen (betaald);
19) Inschrijven bij de KVK (betaald, als je geld wil gaan verdienen met je blog);
20) Start een nieuwsbrief;
21) Maak een landingspagina voor je nieuwsbrief; 
22) Koppel deze aan je e-mailprogramma (kan gratis tot een bepaald aantal leden, daarna is het betaald); 
23) Bedenk aantrekkelijke nieuwsbrieven;
24) Schrijf ze;
25) Test ze en plan ze;
26) Bedenk een waardevolle gratis weggever waardoor je emailadressen kunt verzamelen;
27) Schrijf deze;
28) Ontwerp hem (fijn voor het oog);
29) Maak een landingspagina voor je gratis weggever;
30) Koppel hem aan je e-mailprogramma;
31) Blijf geïnspireerd en creatief, want je wil anderen inspireren – toch

Ik kan me voorstellen dat je dit misschien hélemaal overweldigt. Besef dan: je hoeft het niet alleen te doen. Zeker als je net gaat starten. Laat mij je helpen. Boek hier een gratis strategiegesprek met mij.

Wil je het echt professioneel aanpakken en er voor gaan? Daar kan ik je ook bij helpen! Boek hier een gratis strategiegesprek met mij.

Wil je eerst kijken of bloggen wat voor je is? Start dan een gratis .wordpress blog. Wist je dat Avonturista ook is begonnen als: avonturista.wordpress.nl? Wil je hem zónder de WordPress in je url, dan komt er webhosting bij kijken en ga je betalen. 

Ben benieuwd naar welke thuisblijf tips jij gaat toepassen! Laat het me weten als je met een van deze thuisblijf tips aan de slag gaat. Vind ik leuk.