COLUMN | Meet Marly: Ofjewanderlust

Meet Marly: Avonturista´s nieuwste en allertegekste aanwinst! Marly reist de wereld rond als  yogini, recreatieve alcoholist, (ex-)vriendin, dierenliefhebber, Nijmegenlover en temperamentvolle pasta-eter. Elke maand deelt Marly haar avonturen met Avonturista.nl

 

Toen ik drie jaar geleden ook éindelijk op reis ging – veel van mijn vrienden en vriendinnen waren mij al voorgegaan – was dat een unieke ervaring. In de eerste plaats omdat ik solo ging, in de tweede plaats omdat ik nog nooit buiten Europa was geweest en in de derde plaats omdat ik niet van rijst hield. En ik ging naar Azië.

Van deze reis heb ik heel veel geleerd, ik heb een paar kutmomenten gehad, maar vooral super leuke en mooie momenten. Toch had ik toen ik thuiskwam niet het idee dat ik snel weer op reis zou willen. Ik vond het in Nederland ook wel weer fijn, met alle mensen van wie ik houd om me heen en de veiligheid die me dat bood.

 

Reiskriebels

Echter, toen ik vorig jaar zó ongelukkig werd in mijn baan, begonnen de reiskriebels weer op te spelen. Ik onderdrukte deze eerst, omdat ik ze bestempelde als vluchtgedachtes. Ik zag het ongelukkig zijn in mijn baan als iets waar ik doorheen moest, iedereen was immers weleens ongelukkig in zijn of haar baan. Toch werd me na een paar weken duidelijk dat dit niet over zou gaan.

 

Ik was niet gelukkig in deze baan,
eigenlijk was ik al 2.5 jaar niet gelukkig

 

De baan die ik hiervoor had zag ik altijd als opstapje naar iets beters. Toen ik op papier dan ook voor mij de beste baan had gevonden en zij mij daar de kans gaven, vond ik het eerst lastig te accepteren dat dit het ‘m ook niet was. De acceptatie kwam echter al vrij snel, toen ik had bedacht wat ik dan wél wilde doen. Ik kreeg een gevoel van rust over me heen.

 

Op eigen benen

De keuze om weer naar de andere kant van de wereld te gaan, had er vooral mee te maken dat ik voelde dat ik het nodig had om weer op eigen benen te staan. Om uit te vogelen wat ik écht wil, zonder de veilige haven van thuis. Ook wilde ik mij meer focussen op lichaam en geest, hetgeen ik in Nederland nogal eens vergeet door weer eens een feestje te veel. Tevens had ik Vitamine D nodig, ik trek de winters in Nederland heel erg slecht en om een onzekere periode in het grauwe Nederland tegemoet te gaan, zag ik dan ook echt niet zitten.

Soms voel ik me in Nederland niet helemaal mezelf en dat is vooral het geval als het winter is. Ik wilde dan ook weer het meisje zijn dat elke dag buiten leeft, elke dag op blote voeten of slippers loopt, elke dag de zon op haar huid voelt branden én veel tijd alleen doorbrengt. In die periodes doe ik de meeste inspiratie op. So she went…

 

Gewoon zíjn

Toch vind ik het nu ook wel fijn om weer thuis te zijn. Ik wil in Nederland zijn, omdat ik mijn familie en vrienden veel te veel zou missen als ik zou emigreren. Ook waardeer je alles meer als je voor korte tijd naar het buitenland gaat. Dat zie ik nu ook aan mezelf.

 

Op reis kan
ik gewoon zijn

 

Ondanks dat ik door de intensiteit van mijn yoga teacher training (waarover later meer!) soms mentaal een wat mindere week had, genoot ik nog steeds met volle teugen. In Nederland zou ik veel sneller afleiding hebben gevonden en als gevolg daarvan, had ik mijn gevoelens onderdrukt. Op reis kan ik gewoon zíjn.

 

Opzoek naar avontuur

Ik denk dat ik deze levensstijl heel erg nodig heb om een leuk persoon te zijn, voor mezelf en voor anderen. In totaal 4 van de 12 maanden in het buitenland, lijkt me de ultieme balans voor mij. Een jaar waarin ik op zoek ga naar avontuur en vervolgens weer kan aarden in Nederland, dat klinkt voor mij als de ultieme droom. Deze droom ben ik nu aan het leven en ik ben van plan hier nog heel lang mee door te gaan.

 

Marly Avonturista

 

Meer schrijfsels lezen van Marly´s hand?
Check hier haar blog, Instagram, Facebook of stay tuned.
Elke maand een nieuw verhaal!

 

 

Wil jij ook schrijven voor Avonturista? Meld je dan hier aan!

 

  * * *

VOLG AVONTURISTA VIA
INSTAGRAM Avonturista Instagram  FACEBOOK Avonturista Facebook  PINTEREST Avonturista Pinterest

9 thoughts on “COLUMN | Meet Marly: Ofjewanderlust

  1. Wauw! Mooi artikel. Het lijkt me super gaaf om elk jaar 4 maanden te reizen en nieuwe plekken te ontdekken. Voor mijn gezinnetje en mij nu onhaalbaar. Wij genieten van voorlopig van weekendjes weg en touren naar campings in Europa. 😉

  2. Ik herken mezelf zó erg in dit verhaal! 2x in het buitenland gewoond voor studie en de sleur van een fulltime baan staat me erg tegen.. Ik neem mijn vakantiedagen zo op dat ik meerdere keren per jaar naar het buitenland kan, het is een niet te temmen drang.. Maar tegelijkertijd zou ik mijn vrienden en hobbies in Nederland niet kunnen missen, vooral nu het zulk lekker weer waardeer ik thuis enorm. Zou inderdaad mooi zijn om de winter gewoon te kunnen skippen elk jaar! 😀

  3. Wat een mooi stukje! Ik geloof heel graag dat je je zo prettig voelt in het buitenland inderdaad! De balans is dan inderdaad perfect. Ik heb er altijd zoveel respect voor als mensen durven te kiezen voor hun geluk. Er zijn denk ik zoveel mensen ongelukkig in hun baan, die daar dan maar genoegen mee nemen. You go girl!

  4. Goed dat je je hart volgt je eigen geluk staat bovenaan. Het is toch mooi dat je de passie van het reizen kan combineren met het leven in Nederland. Ik heb het wel vaker gehoord dat mensen/jongeren zich hier vaak gevangen voelen met alles wat er van je verwacht word.

  5. Zo herkenbaar. Ik ben ook vertrokken maar ben niet terug gegaan. Intussen ben ik al drie jaar in Zuid-Amerika in plaats van de drie maanden dat ik gepland had. Waarom terug gaan naar een plek waar je minder gelukkig bent? Je weet nooit hoe het zal gaan in de toekomst maar de wereld is niet meer zo groot. Je kunt altijd weer terug 😉

  6. Leuk! Ik ben heel erg benieuwd naar je verhalen. Zelf zou ik prima kunnen emigreren. Ik mis dan echt niets in Nederland. Ja, mijn twee katten… haha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *