INTERVIEW | Hoe het is om bikinifotograaf Logan Fazio te zijn

Ze woont in Miami, werkt in bikini en bewijst met haar te gekke stunt dat iedereen ber0emd kan zijn. Pin Up Paparazzo Logan Fazio praat met Avonturista over beroemd zijn, hete celebs en hotte bikini’s. 

Met haar strak in bikini gestoken lijf paradeert paparazzifotograaf Logan Fazio over de stranden van Miami. Verstoppen met en áchter haar telelens hoeft ze niet meer. Want wanneer Logan besluit haar cargo broek en baggy shirts in te ruilen voor sexy bikini’s en schattige croptops, belandt ze niet achter maar vóór de camera. En toen ging het balletje rollen. “Andere paparazzo’s merkten mij op”, vertelt Logan. “Helemaal toen Lenny Kravitz naar mij toe kwam om mij te complimenteren met mijn luipaardtop. Ze maakten veel foto’s van ons en de volgende dag overstroomde mijn mailbox met interviewaanvragen. Dat was overweldigend.”

Haar bikini-actie was eerder een stunt dan een schreeuw om aandacht. “Ik wilde bewijzen dat iedereen beroemd kan worden”, vertelt ze. “En ik was het zo zat om mijzelf steeds te moeten verbergen, om steeds onzichtbaar te zijn. Ik wilde me weer goed voelen over mijzelf. Met al mijn ervaring als fotograaf weet ik wat de media voor verhalen wil hebben en toen bedacht ik dat een sexy fotografe wel wat zou zijn.” Dus trok ze een strak, wit bikinibroekje met een pantertop aan en ging aan het werk, in de hoop dat de paparazzi haar zou fotograferen. “Ik maakte er altijd grapjes over met mijn collega’s en nu deed ik het gewoon echt.”

 

Pin-Up Paparazzo

Kort nadat ze opgemerkt is, besluit Logan een alterego te bedenken. Ze noemt zichzelf de Pin Up Paparazzo. “Ik wilde altijd al een mooie pin up meid zijn uit de vijftigerjaren. De Pin Up Paparazzo is een alterego van mij. Ik voel me niet altijd mooi en vrolijk, maar wanneer dat wel zo is komt de pin up in mij naar boven.” Volgens Logan werpt de naam een positief licht op het vaak negatief bekeken beroep van paparazzifotograaf. “Terwijl het gewoon een vorm van fotojournalistiek is.”

“Dat hele fifteen minutes of fame
is helemaal waar”

Met haar stunt staat Logan Fazio op verschillende covers van grote kranten,  staat ze met haar foto paginagroot in de New York Post en geeft ze verschillende televisie-interviews in Amerika. Maar ondanks alle aandacht blijft Logan er nuchter onder. “Ik weet dat ik geen echte celeb ben en de heisa is nu ook wel weggeëbd. Dat hele fifteen minutes of fame is helemaal waar. Er is niet echt iets veranderd voor mij, behalve dat ik een hoop leuke interviews heb mogen doen, een heleboel leuke nieuwe mensen heb ontmoet, en heel veel gratis bikini’s heb gekregen!”

Aan celebvrienden en bikini’s geen gebrek. Bikini’s ontvangt ze vanuit alle hoeken van de wereld. “En dat is echt heel cool. Mijn favoriet is en blijft de triangel bikini. Het zijn er zoveel dat ze als kleine kunstwerkjes door mijn hele huis hangen. Aan de deurknop, in de douche.. En daarnaast draag ik ze natuurlijk naar het strand en Instagram erover.”

 

Vriendschap met de sterren

Maar celebvrienden zijn toch net iets moeilijker te vangen. “Het is moeilijk om een echte vriendschap op te bouwen, omdat de meeste sterren maar heel even in Miami zijn. Voor een shoot, een vakantie of zakenreis. De meesten wonen hier niet. Toch heb ik een goede vriendschap opgebouwd met Kim Kardashian en haar familie, die er altijd voor zorgen dat ik geweldige foto’s van ze kan maken. Laatst was Simon Cowell hier en toen hebben we een mooie basis voor een vriendschap opgebouwd, moet ik zeggen. Hij komt juist naar mij toe om mij te groeten, in plaats van dat ik achter hem aanren”, vertelt Logan. “Ook Brits model Kelly Brook en haar vriendje David McIntosh waren heel erg aardig. Nadat ze weggingen zijn we elkaar meteen gaan volgen op Instagram en Twitter.”

Speciale band

Een speciale band heeft ze met paparazzi-haters Kanye West en Justin Bieber. “Die nemen juist de tijd voor mij, zodat ik hen uitgebreid kan fotograferen. Kanye gaf mij zelfs ooit een dikke knuffel, terwijl Kim naar ons stond te lachen.” Niet al haar stervrienden vliegen na een kort bezoek weer uit, er zijn een aantal lokale modellen en tv-hosts die haar telefoonnummer hebben en haar bellen wanneer ze naar het strand gaan.

Logan Fazio Avonturista

 

Favoriete plaatje

Maar naast de goede contacten blijft Logan Fazio een nuchtere, professionele paparazzi. Nu al zo’n vijf jaar. Met haar camera kiekt ze onder andere Candace Swanepoel, Katy Perry, Jennifer Lopez, Rihanna, Miley Cyrus, Selena Gomez, Giselle Bündchen. “En ga zo maar door. Ik heb echt te veel foto’s gemaakt! Voor mij is dat gewoon werk. Ik ben niet geobsedeerd door de levens van celebrities, ofzo. Ik zie hen als mensen met een interessante baan. Mijn meest geliefde foto’s zijn de foto’s die het beste verkopen. Dat zijn dan foto’s van Tom Cruise, Miley Cyrus, Beyoncé en Justin Bieber. ” Van wie Logan het mooiste plaatje heeft geschoten, weet ze niet zo goed. “Ik denk dat alle vrouwen prachtig kunnen zijn wanneer ze onder begeleiding staan van personal trainers, chefkoks, make-upartists en toegang hebben tot de nieuwste mode. Dat maakt het allemaal veel makkelijker om op te vallen.

 

Mannen

Maar onder de mannen is het makkelijker kiezen. Joe Manganiello heeft wel echt de meest hotte beach body ooit.” Zelf heeft Logan Fazio ook nogal een strak lijf, om het maar zo te noemen. Hoewel de bikini niet de meest voor de hand liggende werkkleding is (lees: kipfilets die uit haar bikini vallen omdat ze méér wil hebben dan ze daadwerkelijk heeft), vindt Logan het heel normaal. “Ik werk op het strand! Dus waarom niet? En daarnaast hoort dat hier gewoon. Reis naar Miami en je snapt wat ik bedoel.” Ondanks haar succes en plotselinge bekendheid blijft Logan die nuchtere fotografe met toekomstdromen. “Ik heb een hoop leuke verhalen hoe ik de Pin Up Paparazzi ben geworden, maar aan het eind van de dag ben ik nog steeds dezelfde fotografe die gewoon haar rekeningen probeert te betalen. Misschien ben ik nu alleen wat stylisher en zelfverzekerder.”

.

Dit artikel verscheen eerder in Grazia. Klik hier om het stuk te bekijken. 

  * * *

VOLG AVONTURISTA VIA
INSTAGRAM Avonturista Instagram  FACEBOOK Avonturista Facebook  PINTEREST Avonturista Pinterest

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *